flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд покарав чоловіка, якийй скоїв наїзд на директора черкаської школи

14 червня 2022, 15:20

Соснівський суд покарав чоловіка, який скоїв наїзд на директора черкаської школи

 

10 червня 2022 року Соснівський районний суд міста Черкаси визнав винним місцевого жителя у вчиненні порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило  смерть потерпілого, передбачене частиною другою  статті 286 Кримінального кодексу України.

Як зазначено у вироці суду, в січні року 2020 року, обвинувачений, керуючи автомобілем в місті Черкаси, рухаючись зі швидкістю не менше 99,4 км/год. по вулиці Надпільній від вулиці Можайського в напрямку вулиці Університетської в м. Черкаси, з перевищенням максимально допустимої швидкості руху в населених пунктах, тобто більше 50 км/год., не вибрав в установлених межах безпечну швидкість руху, з урахуванням дорожньої обстановки, щоб мати змогу постійно контролювати свій рух та безпечно керувати автомобілем. Так, обвинувачений не був уважним, не стежив за дорожньою обстановкою та відповідно не відреагував на її зміну, наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу, на якому перебував пішохід, не зменшив швидкість, аж до повної зупинки, щоб дати дорогу пішоходу, для якого була створена  небезпека, в результаті чого, на перехресті вулиць Надпільна та Крилова, поблизу будинку № 122, що по вулиці Надпільна в м. Черкаси, вчинив наїзд на пішохода. Унаслідок цієї дорожньо-транспортної пригоди пішохід отримав тілесні ушкодження, від яких настала смерть.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення визнав у повному обсязі.  Повністю погодився зі всіма зібраними в процесі досудового розслідування доказами, що підтверджують його вину, щиро розкаявся, просив вибачення у потерпілих.

Суд визнав водія винним у вчиненні порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило  смерть потерпілого, передбачене частиною другою  статті 286  Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 6 (шість) років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 (три) роки.

Крім того, вироком суду з винуватця стягнуто на користь потерпілих  моральну шкоду в сумі 700 000 гривень кожному, матеріальну шкоду в сумі  – 97226,90 грн.

Наразі вирок суду не набрав законної сили, він може бути оскаржений протягом 30 днів.

 

За повідомленням пресслужби суду