flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Важлива інформація

22 лютого 2024, 13:32

Як відомо, продовжується судовий розгляд справи за обвинуваченням настоятеля Черкаської єпархії УПЦ у вчиненні кримінальних правопорушень за ст.161, чч.2,3 ст.436-2 КК України.

У судовому засіданні 20.02.24 було допитано свідка сторони обвинувачення.

З метою забезпечення інтересів правосуддя суд ЗАБОРОНИВ публікувати показання свідків, про що було наголошено в судовому засіданні та на сайті й фейсбук-сторінці суду.

Накладення такого обмеження цілком відповідає ст.10 Європейської конвенції з питань захисту прав людини та основоположних свобод, а також чинному законодавству України, оскільки ще не всіх свідків у справі допитано судом.

Не зважаючи на заборону, ряд ЗМІ Суспільне Черкаси, Суспільне Новини, ЗMI.ck.ua, Procherk.info, “18000” та інші опублікувало зміст показань указаного свідка.

Наголошуємо на недопустимості таких дій, закликаємо ЗМІ не порушувати заборон суду та видалити чи відредагувати відповідні новинні повідомлення.

Шановні журналісти, в разі виникнення питань ви завжди можете звернутись до пресслужби суду в месенджер чи на електронку суду (inbox@sn.ck.gov.ua)

 

За повідомленням пресслужби суду