flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь у нараді міської міжвідомчої групи щодо створення міжсекторального центру захисту для дітей (модель Барнахус)

15 березня 2024, 11:53

              Участь у нараді міської міжвідомчої групи щодо створення         

            міжсекторального центру захисту для дітей (модель Барнахус)

 

      14.03.2024 року суддя Соснівського районного  суду м. Черкаси Вікторія Пронька  взяла участь у нараді міської міжвідомчої групи щодо створення міжсекторального центру захисту для дітей, які постраждали та/або стали свідками насильства, кримінального правопорушення (модель Барнахус) при виконавчому комітеті Черкаської міської ради.

      Під час наради, яка проходила під головуванням  заступника міського голови  з питань діяльності  виконавчих органів ради Анастасії Чубіної обговорювалися ключові принципи захисту прав дитини та забезпечення її найкращих інтересів.  Практичною реалізацією цих принципів, зокрема, є запровадження в Україні моделі Барнахус у роботі з дітьми, які постраждали або стали свідками насильства, тобто створення  безпечного середовища для дітей, де спільно працюють спеціалісти різних сфер, надаючи необхідну підтримку дитині, яка стала свідком або постраждала від насильства. Йдеться у першу чергу про психологічну, медичну, соціальну і юридичну підтримку, де буде створено максимально дружнє,  нетравматичне середовище, у якому дитина може надати повну інформацію, необхідну для розслідування.

          В ході засідання було обговорено Положення про міжсекторальний центр захисту для дітей, які постраждали та/або стали свідками насильства, кримінального правопорушення (модель Барнахус),  затвердження якого буде вирішено під час засідання виконавчого комітету Черкаської міської ради.