flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ОБРАНО ЗАПОБІЖНИЙ ЗАХІД НАПАДНИКУ НА СУДДЮ ТА СУДОВОГО ОХОРОНЦЯ

06 травня 2024, 13:11

ОБРАНО ЗАПОБІЖНИЙ ЗАХІД НАПАДНИКУ НА СУДДЮ ТА СУДОВОГО ОХОРОНЦЯ

 

04 травня 2024 року слідчий суддя Соснівського районного суду міста Черкас розглядав клопотання прокурора про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою громадянину Щ., 1985 року народження, який підозрюється у нападі на суддю Придніпровського районного суду міста Черкас та співробітника Служби судової охорони.

За матеріалами клопотання прокурора, громадянин Щ. 03 травня 2024 року перебував у залі судового засідання Придніпровського районного суду міста Черкас в якості відповідача у цивільній справі про стягнення боргу.

Залишившись невдоволеним ухваленим суддею рішенням, він напав на суддю, наніс їй удар кулаком в область зовнішньої сторони правої кисті та в область шиї.

Крім того, побоїв завдано й співробітнику Служби судової охорони, який намагався завадити вказаним протиправним діям.

Перевіривши матеріали клопотання, слідчий суддя погодився з обгрунтованістю підозри у вчиненні злочинів за ч. 2 ст. 377, ч. 2 ст. 345 КК України, та застосував до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 345 КК України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк., а ч.2 ст. 377 КК України - обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до шести років.

 

За повідомленням пресслужби суду