flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь суддів Соснівського районного суду у відкритті Центру захисту дітей, постраждалих від насильства (модель Барнахус)

06 травня 2024, 14:05

Участь суддів Соснівського районного суду у відкритті Центру захисту дітей, постраждалих від насильства (модель Барнахус)

 

03 травня 2024 року міський голова Анатолій Бондаренко, заступниця міського голови Анастасія Чубіна за участі представників ЮНІСЕФ, заступника Міністра Юстиції України Олександра Банчука, керівництва області та правоохоронних органів відкрили Центр для комплексної допомоги дітям, які постраждали від насильства або стали його свідками (модель Барнахус).

На захід були запрошені та прийняли участь -  суддя Соснівського районного  суду             м. Черкаси Вікторія Пронька, яка є членом  міжвідомчої групи щодо створення міжсекторального центру захисту для дітей та голова суду Сергій Бащенко.

Модель Барнахус спрямована на зменшення травмування постраждалих дітей та надання їм необхідної допомоги. Центр дозволяє проводити опитування дітей один раз за участю спеціалізованої команди та забезпечує конфіденційність і безпеку під час процедури. Барнахус – це модель центру для комплексної допомоги дітям, які постраждали від насильства або стали його свідками. Цей підхід визнано кращою практикою у світі, адже він дозволяє зменшити травмування дитини, забезпечити її безпеку та надати їй всебічну підтримку.

У Черкасах Барнахус – це 4 кімнати, облаштовані необхідними технічними засобами, передбаченими вимогами моделі Барнахус.

 

За повідомленням пресслужби суду