flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо резонансної справи

30 серпня 2021, 20:30
30 серпня 2021 року до кримінальної канцелярії Соснівського районного суду м. Черкас надійшло клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу щодо громадянки Л., яка підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 128, ч. 3 ст. 135 КК України.
Того ж дня, на початку розгляду слідчим суддею в закритому судовому засіданні іншого невідкладного клопотання поліції, до одного із залів суду зайшли журналісти із обладнанням для стаціонарної відеозйомки та в нетактовній формі почали вимагати розгляду клопотання щодо гр. Л., яке ще навіть не було передано слідчому судді.
Відповідно до ст. 186 Кримінального процесуального кодексу України клопотання про застосування або зміну запобіжного заходу розглядається слідчим суддею, судом невідкладно, але не пізніше сімдесяти двох годин з моменту фактичного затримання підозрюваного, обвинуваченого або з моменту надходження до суду клопотання, якщо підозрюваний, обвинувачений перебуває на свободі, чи з моменту подання підозрюваним, обвинуваченим, його захисником до суду відповідного клопотання.
Громадянку Л. не було затримано співробітниками поліції.
За таких обставин розгляд клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу щодо громадянки Л. призначено слідчим суддею на 31 серпня 2021 року.
Приблизно о 16 год. на сайті одного з черкаських інтернет-видань розміщено новину, в якій повідомлено персональні дані підозрюваної Л. та розміщено недостовірну інформацію про заборону слідчим суддею здійснювати фіксування перебігу судового засідання журналістами.
З огляду на викладене, просимо журналістську спільноту дотримуватись стандартів здійснення журналістської діяльності, не повідомляти персональних даних підозрюваних осіб,
не перекручувати інформацію про діяльність суду, а за отриманням відповідних офіційних відомостей про хід тієї чи іншої справи – звертатись до пресслужби суду.
 
 
За повідомленням пресслужби