flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Невдоволені судовим рішенням активісти заблокували колегію суддів та секретаря судового засідання

19 листопада 2018, 07:56

Невдоволені судовим рішенням активісти заблокували колегію суддів та секретаря судового засідання

 

16.11.2018 року колегією суддів Соснівського районного суду м. Черкаси здійснювався розгляд кримінального провадження відносно Воронкова В.В., Горбенка В.О., Завражина В.Л., Русіна М.М., Мельника В.А., Недибалюка Р.В. за підозрою у вчиненні викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка.

 

Близько 17:00 години, після проголошення ухвали щодо обрання міри запобіжного заходу обвинуваченим, понад тридцять осіб, що були присутні у залі як вільні слухачі, які позиціонували себе як активісти, виражаючи своє невдоволення судовим рішенням, почали вести себе агресивно, демонструвати явну неповагу до суду, здійснювати тиск, викрикувати образливі висловлювання та погрози.

 

Далі  вказані особи заблокували вихід із зали судових засідань суддям та секретарю судових засідань, а також вчинили опір працівникам поліції та військовослужбовцям Національної гвардії України.

 

В результаті  блокування та агресивних дій  цих активістів значно пошкоджено  зал судових засідань Соснівського районного суду м. Черкаси та його обладнання.

 

Суд звертає увагу на те, що Вищою радою правосуддя та Радою суддів України неодноразово наголошувалось на неприпустимості дій, що містять ознаки втручання в діяльність судових органів.