flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді звернулись з повідомленням про втручання у діяльність щодо здійснення правосуддя

19 листопада 2018, 15:06

Сьогодні, 19 листопада 2018 року, колегія суддів Соснівського районного суду м. Черкаси, що здійснює розгляд кримінального провадження щодо викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка, звернулись з повідомленням про втручання у діяльність суддів щодо здійснення правосуддя до Вищої ради правосуддя, Генеральної прокуратури України та до Ради суддів України.

В повідомленні зазначено, що 16 листопада 2018 року колегією суддів у судовому засіданні по кримінальному провадженню проголошена вступна та резолютивна частини ухвали іменем України за результатами розгляду клопотання прокурора про обрання обвинуваченим міри запобіжного заходу, клопотань захисників про зміну запобіжних заходів та скарг на затримання. Проголошення повного тексту ухвали призначено на 20.11.2018 року.

Після проголошення вступної та резолютивної частини ухвали приблизно з 17 год. до 18 год. 16 листопада 2018 року присутні  у залі суду близько 30 громадян блокували вихід з зали суду для колегії суддів, захисників, обвинувачених, які перебували під вартою, працівників Національної гвардії, висловлювали образи та нецензурну лексику на адресу колегії суддів, вимагаючи скасування визначеного судом для окремих обвинувачених альтернативного з триманням під вартою запобіжного заходу у вигляді застави з погрозами на адресу суддів та членів їх сімей.

З приводу перешкоджання професійній діяльності, незаконного позбавлення волі та порушення громадського порядку в залі суду, суддями 16.11.2018 року спрямовані звернення до Черкаського відділу поліції ГУ НП в Черкаській області.

Вказані дії судді вважають тиском на суд, втручанням у діяльність у розгляді кримінального провадження з метою схиляння у не правовий спосіб до ухвалення конкретного рішення, а також свідомого приниження судової влади в Україні.