flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Штраф та позбавлення прав: Соснівський суд оштрафував чоловіка за водіння у стані сп’яніння

15 лютого 2019, 11:21

Соснівський районний суд міста Черкаси визнав винним жителя міста в адміністративному правопорушенні, передбаченому ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння).

10200 грн. штрафу та позбавлення права керувати транспортними засобами – таке стягнення, згідно з постановою Соснівського райсуду, отримав чоловік.

Як зазначено у постанові суду від проходження огляду у встановленому законом порядку правопорушник відмовився, в присутності лікаря нарколога.

Винуватець свою визнав частково та вказав, що спиртні напої він вживав напередодні увечері, тому хвилювався та відмовився від проходження огляду.

Однак, незважаючи на часткове визнання вини правопорушником, його вина підтверджується наявними у матеріалах справи доказами, зокрема, даними протоколу про адміністративне правопорушення, висновком КЗ «Черкаський обласний наркологічний диспансер», згідно якого правопорушник від медогляду на стан сп’яніння відмовився та відеозаписом з нагрудної камери поліцейського.

Відповідальність за ч.1 ст.130 КУпАП передбачена за керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а так само відмову особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Відтак, за наведених у постанові обставин, суд дійшов висновку, що вина чоловіка доведена належними доказами, в його діях вбачається склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП, в зв’язку з чим необхідно застосувати адміністративне стягнення у вигляді штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами.

 

За повідомленням прес-служби суду