flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд позбавив водійських прав чоловіка, який керував автомобілем незважаючи на встановлене обмеження у праві керування

26 лютого 2019, 09:47

25 лютого 2019 року Соснівський районний суд м. Черкаси визнав винним чоловіка у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого ч.3 ст.126 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортним засобом особою, стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) та застосував до нього адміністративне стягнення у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами строком на 3 (три) місяці.

Як зазначено у постанові суду, тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами стосовно правопорушника встановлене постановою державного виконавця Золотоніського міськрайонного відділу ДВС ГТУЮ у Черкаській області ще в березні 2018 року в рамках виконавчого провадження.

Проте, водій, незважаючи на встановлене відносно нього тимчасове обмеження, керував автомобілем  на початку лютого 2019 року.

На підставі наявних у матеріалах справи доказів, суд встановив, що в діях чоловіка вбачається склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч.3 ст.126 КУпАП, у зв’язку з чим необхідно застосувати відносно нього адміністративне стягнення у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами.

 

За повідомленням прес-служби суду