flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Соснівський суд засудив трьох чоловіків за незаконне виготовлення та збут підакцизних товарів

01 березня 2019, 14:18

Штраф в розмірі 1200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 20 400,00 гривень з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення – таке покарання згідно вироку Соснівського районного суду м. Черкаси отримав кожен з трьох чоловіків, які займались незаконним придбанням, зберіганням, транспортуванням з метою збуту, а також збутом незаконно виготовлених алкогольних напоїв на території м. Черкаси.

Як зазначено у вироці суду, Ф. організував та очолив стійку організовану групу до складу якої добровільно, виявивши бажання вчиняти злочини у складі організованої групи, увійшли С. та Ш.. Організована група спеціалізувалася на незаконному придбанні, зберіганні, транспортуванні з метою збуту, а також збуті незаконно виготовлених алкогольних напоїв на території м. Черкаси з метою одержання доходу.

Незаконне виготовлення та зберігання алкогольних напоїв чоловіки здійснювали в орендованому гаражному приміщенні, а для транспортування та збуту використовували автомобілі організатора групи.

Обвинувачені свою вину в кримінальному правопорушенні визнали повністю, в скоєному щиро розкаялися, просили суд суворо їх не карати

Оцінивши зібрані докази в кримінальному провадженні в їх сукупності, в результаті повного всебічного та об’єктивного їх дослідження в судовому засіданні, суд дійшов висновку, що вина обвинувачених доведена.

Дії обвинувачених суд кваліфікував за ч.3 ст.28, ч.1 ст.204 КК України як незаконне придбання, зберігання, транспортування з метою збуту, а також збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв, вчинене організованою групою.

Відтак, суд ухвалив вирок та призначив кожному обвинуваченому покарання у вигляді штрафу в розмірі 1200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 20 400,00 гривень з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення;

Наразі вирок не набрав законної сили, він може бути оскаржений до апеляційного суду Черкаської області протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Соснівський районний суд м. Черкаси.

 

За повідомленням прес-служби суду