flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд встановив факт належності заповіту, що дає можливість заявнику реалізувати своє спадкове право

28 травня 2019, 11:43

27 травня 2019 року Соснівський районний суд м. Черкаси встановив юридичний факт належності особі правовстановлюючого документу, а саме те, що заповіт на ім’я заявника, належить його покійній бабусі.

Як вказано у рішенні суду, заявник звернувся до суду з заявою про встановлення факту належності заповіту, який залишила його покійна баба, у зв’язку з тим що у встановлений законом шестимісячний термін він звернувся до державної нотконтори з заявою про прийняття спадщини, але при огляді наданих документів, нотаріусом було виявлено розбіжність в написанні по-батькові його баби (Фомінічна - Хомівна). Після отримання рішення суду, яким було встановлено факт належності покійній правовстановлюючих документів на право власності на спадкове майно, при повторному звернені, нотаріусом було виявлено розбіжності в зазначенні дати народження заповідача, що унеможливлює прийняття спадщини та нотаріально оформити спадкове майно.

Дослідивши матеріали справи суд встановив, що вірна дата народження вказана в Свідоцтві про народження та Свідоцтві про смерть баби заявника.

За таких обставин, суд вважав за можливе встановити юридичний факт належності документу, що в свою чергу надасть можливість заявнику реалізувати своє спадкове право.

Наразі рішення не набрало законної сили, воно може бути оскаржено в апеляційному порядку до Черкаського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

За повідомленням прес-служби суду