flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд наклав адміністративне стягнення на чоловіка за вчинення насильства в сім’ї

05 червня 2019, 15:45

Адміністративні правопорушення, пов’язані з домашнім насильством, становлять значну кількість з усіх справ про адміністративні правопорушення, що розглядаються Соснівським районним судом міста Черкаси.

В більшості випадків домашнє насильство вчиняють чоловіки, а потерпілими від правопорушення, як правило, є жінки, діти та літні члени родини.

4 червня 2019 року Соснівський районний суд м. Черкаси розглянув чергову справу про адміністративне правопорушення та наклав адміністративне стягнення на чоловіка, що вчинив насильство в сім’ї.

З постанови суду видно, що подія відбувалися на початку травня. Перебуваючи вдома, 26-річний місцевий житель в стані алкогольного сп’яніння висловлювався відносно своєї матері, бабусі та брата нецензурною лайкою, погрожував фізичною розправою, внаслідок чого могла бути завдана шкода їх психічному здоров’ю.

Відповідальність за ч.1 ст. 1732 передбачена за вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, тобто умисного вчинення будь-яких діянь (дій або бездіяльності) фізичного, психологічного чи економічного характеру (застосування насильства, що не спричинило тілесних ушкоджень, погрози, образи чи переслідування, позбавлення житла, їжі, одягу, іншого майна або коштів, на які потерпілий має передбачене законом право, тощо), внаслідок чого могла бути чи була завдана шкода фізичному або психічному здоров’ю потерпілого, а так само невиконання термінового заборонного припису особою, стосовно якої він винесений, або неповідомлення уповноваженим підрозділам органів Національної поліції України про місце свого тимчасового перебування в разі його винесення.

Відтак, за наведених у постанові обставин, суд дійшов висновку, що вина чоловіка доведена належними доказами, в його діях вбачається склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.1732 КУпАП, в зв’язку з чим необхідно застосувати адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в сумі 170 грн..

 

За повідомленням прес-служби суду