flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Соснівському районному суді м. Черкаси суддя-спікер провів робочу зустріч з присяжними

17 липня 2019, 16:00

17 липня 2019 року у Соснівському районному суді міста Черкаси відбулась робоча зустріч судді-спікера Ярослава Пересунька з присяжними Соснівського суду.

Зустріч була ініційована суддею-спікером з метою обговорення актуальних питань участі присяжних у розгляді цивільних та кримінальних справ, зокрема, ознайомити присяжних з положеннями законодавства, що визначає їх повноваження, права та обов’язки, роз’яснити зміст правових норм, обговорити питання ефективної співпраці та надати відповіді на всі питання, що виникають у присяжних при здійсненні повноважень у суді.

Суддя-спікер розпочав зустріч з привітання, в якому наголосив, що присяжні є колегами суддів, адже приймають безпосередню  участь у здійсненні правосуддя. Далі суддя-спікер розповів присутнім на зустрічі корисну, цікаву, а головне необхідну інформацію, якою має володіти присяжний при здійснення своїх повноважень. Зокрема, було роз’яснено права та обов’язки присяжних, перелік категорій справ, які розглядаються за їх участі, організацію роботи у суді при розгляді справ за їх участю, механізм розрахунку грошової винагороди за виконання обов’язків присяжного у суді та інші.

Присутні на зустрічі присяжні Соснівського районного суду міста Черкаси виявили не аби яку цікавість до почутого, активно задавали питання, ділились власним досвідом участі у розгляді справ в суді, висловлювали пропозиції щодо покращення роботи в майбутньому.

На завершення заходу присутні обмінялись враженнями та думками з приводу озвученої інформації, присяжні подякували судді-спікеру за організований захід та його змістовне інформаційне наповнення, висловили побажання подальшої співпраці.

Загалом, проведений захід дав можливість зробити висновки щодо покращення та вдосконалення організації роботи суду при розгляді справ за участю присяжних, з метою захисту прав, свобод та законних інтересів громадян.

За повідомленням прес-служби суду