flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

6 років позбавлення волі з конфіскацією майна – покарання за незаконне придбання, зберігання та збут психотропної речовини

19 липня 2019, 15:03

18 липня 2019 року Соснівський районний суд м. Черкаси визнав винним 22-річного місцевого жителя у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті  307 Кримінального кодексу України (незаконне придбання, зберігання з метою збуту психотропної речовини, незаконний збут психотропної речовини) та частиною другою статті 307 Кримінального кодексу України (незаконне придбання, зберігання з метою збуту психотропної речовини, незаконний збут психотропної речовини, вчинений повторно) та призначив йому покарання у вигляді шести років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Судом було встановлено, що обвинувачений з метою власного матеріального збагачення протягом певного часу неодноразово придбав, зберігав та збував у місті Черкаси пакетики із психотропною речовиною «амфетамін», отримуючи за це грошові кошти.

Обвинувачений в судовому засіданні свою вину визнав повністю та щиро розкаявся у скоєному.

Суд вважав, що виправлення і перевиховання обвинуваченого можливе при призначенні йому покарання у вигляді позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відтак, суд, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, кінцево визначив покарання у вигляді 6 (шести) років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі вирок не набрав законної сили, він може бути оскаржений протягом 30 днів до апеляційного суду.

За повідомленням прес-служби суду