flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Позбавлення волі з конфіскацією майна - покарання за повторне вчинення розбійного нападу

23 вересня 2019, 11:30

20 вересня 2019 року Соснівський районний суд міста Черкаси визнав винним 39-річного місцевого жителя у вчиненні нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу та погрозою застосування такого насильства (розбій), вчинений особою, яка раніше вчинила розбій (частина 2 статті 187 Кримінального кодексу України).

За вчинення названого злочину суд призначив винному покарання у   вигляді семи років шести  місяців позбавлення волі з конфіскацією майна, що є його особистою власністю.

Як зазначено у вироці суду, в середині травня цього року, близько четвертої години ранку обвинувачений, рухаючись на велосипеді по вулиці Академіка Корольова в м. Черкаси, здійснив розбійний напад на жінку, що прямувала до залізничного вокзалу, а саме наїхав на неї велосипедом, збивши останню з ніг, після чого, погрожуючи ножем, почав вимагати віддати цінні речі та зірвав з лівого вуха потерпілої золоту сережку. Працівники патрульної поліції, що здійснювали патрулювання вулиці, побачивши вказану ситуацію, наказали чоловіку кинути ніж на землю, що він і зробив та почав тікати,  але втекти йому не вдалось і він був затриманий.

Враховуючи ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу обвинуваченого, який раніше був неодноразово засуджений, вину у вчиненому злочині не визнав, суд вважав, що його виправлення не можливе без ізоляції від суспільства, у зв’язку з чим йому необхідно призначити покарання у виді позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі вирок суду не набрав законної сили, він може бути оскаржений протягом 30 днів.

За повідомленням прес-служби суду