flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Соснівський суд ухвалив вирок у справі незаконного посіву та вирощування конопель

04 жовтня 2019, 14:10

3 жовтня 2019 року Соснівський районний суд міста Черкаси визнав винним 52-річного чоловіка у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України (незаконний посів та незаконне вирощування конопель у кількості від п'ятдесят і більше рослин, особою, яка раніше вчиняла злочини, передбачені статтями 307, 309 Кримінального кодексу України).

Вироком суду обвинуваченому  призначено покарання у виді трьох років позбавлення волі та керуючись статтею 75 Кримінального кодексу України, звільнено від відбуття призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком два роки та покладено на  нього виконання обов’язків.

Судом встановлено, що місцевий житель, будучи особою, яка раніше вчиняла злочини, передбачені статтями 307, 309 Кримінального кодексу України, за місцем свого проживання в місті Черкаси незаконно посіяв, після чого незаконно вирощував рослини роду конопель з метою подальшого власного вживання наркотичного засобу. Під час проведення санкціонованого обшуку працівниками правоохоронних органів було виявлено та вилучено 576 рослин зеленого кольору, які, згідно висновку експерта, є рослинами роду коноплі (Cannabis) та містять психотропну речовину.

Винуватець  вину в пред'явленому йому обвинуваченні визнав в повному обсязі, у скоєному злочині щиросердно розкаявся,

Обираючи вид та міру покарання суд, врахував ступень тяжкості вчиненого злочину, особу винного та обставини, що пом’якшують та обтяжують покарання. та вважав за можливе звільнити останнього від відбування призначеного покарання, з випробуванням, якщо він протягом визначеного строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки.

Також, вироком суду визначено, що 576 кущів рослин конопель, після набрання вироком законної сили, знищити.

Вирок може бути оскаржений протягом 30 діб до Черкаського апеляційного суду.

 

За повідомленням прес-служби суду