flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловіка, який підозрюється у вчиненні крадіжки та грабежу, взято під варту

28 жовтня 2019, 15:38

28 жовтня 2019 року слідчий суддя Соснівського районного суду міста Черкаси застосував відносно 35-річного місцевого жителя, підозрюваного у вчиненні крадіжки та грабежу, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідчий в клопотанні зазначив, що до Черкаського відділу поліції надійшла заява від 39-річної місцевої жительки про те, що за її місцем проживання підозрюваний, який є її колишнім співмешканецем, відкрито заволодів її мобільним телефоном "Хіаоmi Redmi 6".

Крім того, до Черкаського відділу поліції надійшла заява від 54-річного чоловіка, про те, що після спільного розпиття спиртних напоїв, підозрюваний таємно викрав з його помешкання револьвер  та грошові кошти в сумі 2 800 гривень. Вказаний  револьвер було виявлено та вилучено в підозрюваного. Також встановлено, що на останнього складено ряд адміністративних протоколів за вчинення ним адміністративних проступків та дрібних крадіжок чужого майна.

Чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні ним кримінальних правопорушень, передбачених частиною першою статті 185 Кримінального кодексу України, тобто у таємному викраденні чужого майна (крадіжка) та частиною другою статті 186 Кримінального кодексу України, тобто у відкритому викраденні чужого майна (грабіж), вчиненому повторно.

Особа підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, що є тяжкими злочинами та за які передбачено покарання у вигляді позбавлення волі. Тому з метою забезпечення належної поведінки підозрюваного, запобіганню вчинення нових кримінальних правопорушень, можливості незаконно впливати на потерпілу, свідків, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, слідчий суддя вважав за необхідне застосувати щодо останнього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, оскільки жоден із більш м’яких запобіжних заходів не зможе запобігти вищезазначеним ризикам, передбачених Кримінально-процесуальним кодексом України.

Відтак, слідчий суддя застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб та визначив розмір застави 80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб в сумі 160 560 (сто шістдесят тисяч п’ятсот шістдесят) гривень, яка може бути внесена, як самим підозрюваним, так і іншою фізичною або юридичною особою (заставодавцем) та у разі внесення якої, покласти на підозрюваного зобов’язання.

 

За повідомленням прес-служби суду