flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Соснівського суду пройшли підготовку в Національній школі суддів України

25 листопада 2019, 15:16

18 - 22 листопада 2019 року в місті Києві Національна школа суддів України згідно з Календарним планом підготовки суддів для підтримання кваліфікації на 2019 рік провела підготовку суддів місцевих загальних судів, в якій від Соснівського районного суду міста Черкаси взяли участь судді Сергій Пироженко та Ярослав Пересунько.

Вітальними словами підготовку відкрив проректор з підготовки кадрів для судових органів Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці, Заслужений юрист України Анатолій Костенко, який розповів про ті актуальні питання, які будуть обговорені під час лекцій, тренінгів, практичних завдань і семінарів, які є важливими та необхідними в практичній діяльності суддів.

В ході навчання під час інтерактивних лекцій з використанням презентації Power Point досвідченими та висококваліфікованими викладачами було розкрито цілий ряд актуальних питань, зокрема, щодо застосування стандартів захисту права власності у національному та міжнародному законодавстві пов’язаних із арештом майна та його скасуванням, судова практика розгляду спорів, які випливають з кредитних правовідносин, проблемні питання судового розгляду кримінального провадження в суді першої інстанції, а також багато інших важливих питань.

Окрему увагу було зосереджено на питаннях застосування судами Європейської конвенції з прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини.

Крім того, у межах підготовки було проведено тренінг «Судова практика у кримінальних провадженнях за фактами корупції при проведенні негласних слідчих (розшукових) дій», а також семінар «Міжнародні стандарти здійснення правосуддя».

Під час підготовки, а також в ході виконання практичних завдань, судді мали можливість обмінятися досвідом із колегами, обговорити проблемні питання та шляхи їх вирішення.

За повідомленням прес-служби суду