flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Соснівський районний суд м.Черкаси спростовує інформацію, поширену інтернет-виданнями dzvin.media та ck.areas.news

28 листопада 2019, 14:42

27 листопада 2019 року на інтернет-сторінках ряду регіональних медіа ресурсів (зокрема, dzvin.media;  ck.areas.news) було розміщено інформацію критичного змісту щодо статків суддів Соснівського районного суду м. Черкаси.

         Прес-служба суду вважає за необхідне повідомити, що відомості про нерухоме та рухоме майно, доходи, грошові активи та фінансові зобов’язання суддів є загальнодоступними, оскільки щороку добровільно публікуються суб’єктами декларування на сайті НАЗК.

         Колектив Соснівського районного суду м.Черкаси розуміє важливість діяльності засобів масової інформації у демократичному суспільстві та повідомляє про готовність прес-служби суду до співпраці з тими ЗМІ, які публікують відомості, що базуються на перевіреній та підтвердженій інформації про діяльність судової гілки влади.

         Водночас закликаємо ЗМІ розрізняти категорії «фактів» та «оціночних суджень», ретельно готувати інформацію про майновий стан суддів, уважно аналізувати й не перекручувати зміст декларацій про їх майновий стан та в гонитві за «гарячими новинами» не публікувати дані, що не відповідають дійсності та можуть призвести до зниження авторитету судової влади.

         Крім того, наполягаємо на недопустимості голослівного пов’язування діяльності ряду суддів нашого суду з терористичними організаціями «ЛНР» і «ДНР» та просимо не розміщувати навпроти прізвищ таких суддів символіки вказаних квазідержавних утворень, оскільки у важкий для держави час вони не зрадили присязі судді, з власної ініціативи перевелись із тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей на підконтрольну українській владі територію та професійно здійснюють правосуддя на благо територіальної громади м. Черкаси.

         Опубліковані 27 листопада 2019 року новини інтернет-виданнями dzvin.media та ck.areas.news буде направлено для аналізу їх змісту до Комісії з журналістської етики та Незалежної медійної ради на предмет дотримання етичних стандартів журналістики.

 Посилання на публікації:

dzvin.media

 

За повідомленням прес-служби

Соснівського районного суду м.Черкаси