flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся Другий загальнонаціональний професійний форум прес-секретарів судів

02 грудня 2019, 09:35

28-29 листопада 2019 року у Чернігівській області (с.Снов'янка) за сприяння Вищої ради правосуддя, Прес-центру судової влади України, Українсько-канадського проекту підтримки судової реформи та Проекту ЄС "ПРАВО-Justice" відбувся Другий загальнонаціональний професійний форум прес-секретарів судів.
На запрошення Вищої ради правосуддя та Прес-центру судової влади України участь у Форумі взяла прес-секретар Соснівського районного суду міста Черкаси Інна Попова, яка на вказаному заході була єдиним представником судів Черкаської області.
З вітальним словом до учасників звернулася начальниця управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату Вищої ради правосуддя, керівниця Прес-центру судової влади України Оксана Лисенко, яка для початку запропонувала всім учасникам представитись, задля налагодження на заході найбільш сприятливої атмосфери для комфортного спілкування, активної участі та плідної праці. Далі, Оксана Лисенко розповіла присутнім на заході чим викликана гостра необхідність комунікації судової влади, зауважила на тому, що комунікація - це багаторічна кропітка праця, яка вже зараз досягла гарних результатів, порівняно з попередніми роками. Для прикладу керівниця Прес-центру судової влади України назвала цифри щодо кількості новин на порталі судової влади, яка за 2018 рік склала понад 12 тисяч, а також щодо кількості переглядів саме розділу "Новини" на вказаному порталі, що налічувати понад 2,5 мільйонів переглядів. Оксана Лисенко подякувала за роботу судовим комунікаторам, та наголосила на тому, що суди стають впізнаваними завдяки новинам, які вони публікують.
Також учасників Форуму привітав координатор з питань комунікацій Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи Дмитро Шинкарук.
Тренерами та спікерами Форуму були найкращі експерти та фахівці з питань комунікації: заступниця начальника управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату Вищої ради правосуддя, заступниця керівника Прес-центру судової влади України Ірина Паламарчук, директорка Центру інформації та документації НАТО в Україні Барбора Маронкова, кандитка юридичних наук, кримінологиня, викладачів Національної школи суддів України Анна Маляр, кандидатка політичних наук, координаторів з питань генлерної політики та судового адміністрування українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи Людмила Чернявська, співробітник Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави в сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України, полковник Валерій Удовиченко та викладач школи журналістики Українського католицького університету, ментор "Школи мультимедійної журналістики", режисер, медіаактивіст Андрій Приймаченко.
На заході в центрі обговорення були актуальні питання комунікаційної діяльності, такі як: успішний міжнародний та національний досвід використання сучасних комунікаційних стратегій; ключові загрози інформаційній безпеці суду та необхідного алгоритму дій при їх виявленні; особливості створення юридичного контенту для широкої аудиторії; гендерна чутливість у судових комунікаціях; шляхи покращення прес-служб судів України, розвитку професії.
Під час форуму головою правління Громадської організації "Всеукраїнська асоціація судових прес-секретарів" Іриною Паламарчук було презентовано названу Асоціацію, яка була офіційно зареєстрована в Україні 25 жовтня 2019 року. Метою створення Асоціації став розвиток професії судових комунікаторів, їх об'єднання в єдину організацію, залучення до співпраці небайдужих до ідеї розширення комунікації суспільства і суду, сприяння розвитку комунікаційної діяльності та відкритості судів. Під час Форуму прес-секретарі судів визначили ключові напрямки діяльності Асоціації на 2020-2021 роки.
На другому дні Форуму був проведений майстер-клас з мобільної журналістики, де прес-секретарі дізнавалися всі тонкощі зйомки та монтування якісного відео, яке необхідне для покращення комунікаційної діяльності суду, а також виконали практичне завдання зйомки та монтування інтерв'ю.
Другий загальнонаціональний професійний форум прес-секретарів судів надав неймовірну можливість учасникам дізнатися багато нової, цікавої, актуальної,необхідної у повсякденній роботі інформації, обмінятися досвідом з колегами з усіх куточків України, отримати неоціненний досвід фахівців, експертів та майстрів комунікаційної справи, почути від них безцінні поради та отримати нові знання. На Форумі панувала надзвичайна тепла атмосфера, що була створена завдяки величезній кропіткій праці організаторів заходу.
На закінчення заходу учасники подякували тренерам, спікерам та організаторам за можливість брати участь у Форумі, висловили побажання на плідну співпрацю та на проведення в майбутньому подібних заходів такого формату.
В свою чергу тренери, спікери та організатори подякували учасникам за активну участь та за роботу присвячену покращенню комунікаційної діяльності суду та судової влади України загалом.

 За повідомленням прес-служби суду