flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За самовільне залишення місця служби військовослужбовець сплатить понад 7 тисяч гривень штрафу

22 квітня 2020, 11:56

21 квітня 2020 року Соснівський районний суд міста Черкаси визнав винним військовослужбовця контрактної служби у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 407 Кримінального кодексу України (самовільне залишення військової частини в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, військовослужбовцем (крім строкової служби)).

Штраф в розмірі 450 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 7650 (сім тисяч шістсот п’ятдесят) гривень – таке покарання згідно вироку Соснівського районного суду м. Черкаси отримав військовослужбовець.

Судом було встановлено, що, проходячи військову службу за контрактом у військовому званні «солдат», обвинувачений в листопаді 2019 року самовільно залишив розташування військової частини та направився за місцем свого проживання у м. Черкаси. З цього часу солдат офіційно ніде не працював та проводив час на власний розсуд, не пов’язуючи його з виконанням обов’язків військової служби та не вживаючи жодних заходів до повернення у військову частину за наявності реальної можливості до цього.

В березні 2020 року, усвідомлюючи протиправність і помилковість своїх дій, побоюючись кримінальної відповідальності за вчинений злочин, військовослужбовець добровільно та з власної ініціативи прибув до військової прокуратури Черкаського гарнізону і заявив про себе та вчинений злочин.

Відтак, суд визнав військовослужбовця винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною четвертою статті 407 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 450 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 7650 (сім тисяч шістсот п’ятдесят) гривень, який підлягає стягненню у дохід держави.

Наразі вирок не набрав чинності, він може бути оскаржений протягом 30 діб до апеляційного суду.

 

За повідомленням прес-служби суду