flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Неповнолітньому, що повідомив про фейкове замінування річкового вокзалу та облдержадміністрації, обрано запобіжний захід

25 червня 2020, 08:50

24 червня 2020 року слідчий суддя Соснівського районного суду м. Черкаси розглянув клопотання слідчого Черкаського ВП ГУ НП в Черкаській області про застосування запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту до неповнолітнього В., який підозрюється у вчиненні злочинів за ч. ч. 1, 2 ст. 259 КК України.

За результатами розгляду клопотання слідчий суддя погодився з обґрунтованістю підозри у вчиненні В. інкримінованих йому злочинів.

Крім того, слідчий суддя визнав обґрунтованими існування ризиків переховування В. від органів досудового розслідування, врахував тяжкість можливого покарання, а також те, що В. підозрюється у вчиненні кількох злочинів протягом одного дня.

Оскільки В. раніше до кримінальної відповідальності не притягався, є інвалідом, має позитивні характеристики та відзнаки, слідчий суддя дійшов висновку про можливість застосування до нього запобіжного заходу у виді домашнього арешту в нічний час доби з 21 год. до 6 год. за місцем проживання, до 23 серпня 2020 року, із покладенням на нього обов’язків прибувати за першою вимогою до слідчого, прокурора, суду; повідомляти про зміну місця проживання; здати на зберігання уповноваженим органам паспорт для виїзду за кордон.

Довідково:

санкція ч. 2 ст. 259 КК України передбачає відповідальність у виді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду