flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чотирьом підозрюваним у вчиненні хуліганства із застосуванням газового балончика та предмету, схожого на молоток, обрано запобіжні заходи

25 червня 2020, 15:58

25 червня 2020 року слідчі судді Соснівського районного суду м. Черкаси розглянули чотири клопотання слідчого Черкаського ВП ГУ НП в Черкаській області про застосування запобіжних заходів у вигляді цілодобового домашнього арешту відносно підозрюваних Ш., Л., М. та К. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України.

За результатами розгляду клопотань слідчі судді погодилися з обґрунтованістю підозри у вчиненні вказаними особами інкримінованих їм злочинів.

Крім того, слідчі судді визнали обґрунтованими існування ризиків переховування підозрюваних від органу досудового розслідування та суду, незаконного впливу на потерпілих, свідків, врахували тяжкість можливого покарання.

Взявши до уваги дані про особи підозрюваних, слідчі судді дійшли висновку про можливість застосування до них запобіжних заходів у виді домашнього арешту в нічний час доби за місцем проживання до 23 серпня 2020 року, із покладенням на них обов’язків прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора, суду; повідомляти про зміну місця проживання; здати на зберігання уповноваженим органам паспорт для виїзду за кордон; не залишати місце проживання у визначений нічний час доби.

 

Довідково:

санкція ч. 4 ст. 296 КК України передбачає відповідальність у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За повідомленням прес-служби суду