flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Соснівському районному суді м. Черкаси відбулась робоча зустріч з нещодавно призначеними присяжними

16 липня 2020, 14:57
16 липня 2020 року за ініціативи судді-спікера Ярослава Пересунька відбулась робоча зустріч з частиною нещодавно призначених присяжних Соснівського районного суду м.Черкаси.
При проведенні зустрічі було дотримано необхідних карантинних заходів: проходження температурного скринінгу, масковий режим, дистанція між учасниками.
Зустріч ініційована суддею-спікером з метою обговорення актуальних питань участі присяжних у розгляді цивільних та кримінальних справ.
Присяжних ознайомлено з їх правами та обов'язками; категоріями цивільних та кримінальних справ, розгляд яких відбувається з їх обов'язковою участю; особливостями добору присяжних у конкретну справу, а також обговорено питання ефективної співпраці з суддями.
Суддя-спікер роз'яснив особливості оплати праці присяжних, процедуру ознайомлення з матеріалами справи у Соснівському районному суді м.Черкаси, а також наголосив на необхідності отримати електронно-цифровий підпис для заповнення та вчасної подачі Е-декларації.
Також було роз'яснено дії присяжних в разі протиправного тиску на них з боку учасників справи чи сторонніх осіб, а також повідомлено про гарантії їх діяльності.
Суддя-спікер наголосив на необхідності відповідального ставлення присяжними до своїх повноважень, а також закликав до активної поведінки у судових засіданнях.
Присутні змогли поставити свої запитання та отримали на них вичерпні відповіді.
На завершення заходу суддя-спікер побажав учасникам зустрічі плідної роботи при виконанні ними обов'язків присяжних та подякував за небайдужість до процесу відправлення правосуддя Соснівським районним судом м.Черкаси.
 
За повідомленням прес-служби суду