flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд призначив покарання чоловіку, який попросив телефон у знайомого, щоб подзвонити, і не повернув його

05 серпня 2020, 16:59

5 серпня 2020 року Соснівський районний суд міста Черкаси виніс вирок чоловіку, який шахрайським шляхом відібрав у свого знайомого телефон та здав його в ломбард.

Подія трапилася на вулиці Благовісній у місті Черкаси. Правопорушник, маючи прямий умисел, спрямований на незаконне заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою раніше знайомого потерпілого, під приводом взяття в тимчасове користування для телефонного дзвінка, умисно, з корисливих мотивів, заволодів його мобільним телефоном.

В подальшому зловмисник, не маючи наміру повертати майно власнику, заклав мобільний телефон потерпілого до ломбарду. Отримані грошові кошти він використав на власні потреби, спричинивши своїми діями матеріальної шкоди потерпілому.

Обвинувачений свою вину в скоєному визнав в повному обсязі.

Обираючи вид та міру покарання, судом було враховано індивідуальний ступінь кримінального правопорушення, спосіб посягання, форму та ступінь вини обвинуваченого, а також особу обвинуваченого.

Таким чином, суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального проступку, передбаченого частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України – заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), та призначив йому покарання у вигляді штрафу.

На даний час вирок не набрав законної сили, він може бути оскаржений протягом 30 днів.

 

За повідомленням пресслужби суду