flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд призначив покарання у вигляді позбавлення волі співучаснику нападу з молотком на водія лімузину

30 вересня 2020, 15:08

30 вересня 2020 року Соснівський районний суд міста Черкаси визнав винним 37-річного чоловіка у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 296 (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України, та призначив йому покарання у вигляді 3 років 10 місяців позбавлення волі.

Судом встановлено, що 15 грудня 2019 року, близько 11 год. 45 хв., перебуваючи на перехресті вулиць Дахнівська – Менделєєва в м. Черкаси, діючи спільно з особою Т., використавши незначний привід для конфлікту, грубо ігноруючи загальноприйняті в суспільстві елементарні добропорядні правила поведінки та моральності, прагнучи протиставити себе суспільству, виявити грубу силу, грубо порушуючи громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, наніс потерпілому два удари кулаком правої руки в праву сторону обличчя, після цього не припиняючи свої злочинні дії наніс два удари в область шиї потерпілого предметом випадково підібраним на місці подій, а саме фрагментом резинового шлангу, після чого з місця вчинення кримінального правопорушення зник.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 296 КК України та призначив покарання у вигляді 3 років 6 місяців позбавлення волі.

Додамо, що до покарання, призначеного за вироком по даній справі, суд частково приєднав невідбуту частину покарання за попереднім вироком, за яким обвинувачений був засуджений до 3 років позбавлення волі. Таким чином, суд визначив до відбуття покарання у вигляді 3 років 10 місяців позбавлення волі.

Також, суд частково задовольнив цивільний позов, заявлений потерпілим, за яким з обвинуваченого стягується моральна шкода в сумі 10 000,00 грн.

На даний час вирок не набрав законної сили, він може бути оскаржений протягом 30 днів до апеляційного суду.

 

Фото взято з мережі Інтернет.

За повідомленням пресслужби суду