flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд відсторонив від посади директора одного з Департаментів Черкаської міської ради

16 жовтня 2020, 15:11

Зовсім скоро по всій Україні, у тому числі в місті Черкаси, відбудуться вибори до місцевих органів влади. Наразі виборчий процес у самому розпалі. Так трапляється, що деякі політичні діячі стають фігурантами судових справ, пов’язаних з неналежним виконанням своїх службових обов'язків.

Так, 12.10.2020 року слідча суддя Соснівського районного суду міста Черкаси розглянула клопотання слідчого Черкаського ВП ГУНП в Черкаській області про застосування заходу забезпечення кримінального провадження у вигляді відсторонення від посади директора одного з Департаментів Черкаської міської ради, який підозрюється в службовій недбалості, тобто неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом громадським інтересам.

В ході досудового розслідування встановлено, що внаслідок неналежного виконанням своїх службових обов’язків, підозрюваним за бюджетні кошти здійснено закупівлю товарно-матеріальних цінностей за завищеними цінами, чим спричинено тяжкі наслідки охоронюваним інтересам територіальної громади міста Черкаси в особі одного з департаментів Черкаської міської ради на суму 730 тисяч гривень.

З огляду на матеріали кримінального провадження, на думку слідчої судді, прокурором доведено можливу причетність підозрюваного до вчинення інкримінованого йому злочину.

Також, на думку слідчої судді, прокурором доведено існування ризику можливого протиправного впливу підозрюваного на свідків у кримінальному провадженні з метою уникнення кримінальної відповідальності.

Таким чином, слідча суддя дійшла висновку, що клопотання про відсторонення від посади директора одного з Департаментів Черкаської міської ради підлягає задоволенню.

Крім того, підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання з покладенням на нього обов’язків, передбачених статтею 194 Кримінального процесуального кодексу України.

 

Додатково зазначаємо, що відповідно до законодавства, суди є незалежними від будь-якого незаконного впливу при здійсненні правосуддя. Соснівський районний суд міста Черкаси закликає всіх кандидатів на участь у місцевих виборах та інших політичних діячів поважати роботу суду. Просимо не використовувати і не поширювати для підвищення своїх рейтингів інформацію, яка дискредитує суд.

 

За повідомленням пресслужби суду