flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Понад 6 років за ґратами проведе жінка, яка знімала золоті прикраси з дітей

27 листопада 2020, 10:00

Вчора, 26 листопада 2020 року, Соснівський районний суд міста Черкаси визнав винною 47-річну жительку міста Сміли, яка наприкінці травня цього року здійснила численні крадіжки золотих прикрас у дітей. Суд кваліфікував її дії за частиною другою статті 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно) та частиною другою статті 186 (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинене повторно) Кримінального кодексу України.

Судом встановлено, що 24 травня 2020 року раніше судима жінка підходила до 6-8 річних дітей та, розуміючи, що останні не усвідомлюють її дій, в силу свого малолітнього віку, поправляла їхнє волосся, в цей час непомітно знімаючи з дітей золоті сережки та хрестики, які згодом здала до ломбарду.

При встановлених обставинах, оцінюючи зібрані докази, суд вважав, що винуватість обвинуваченої у вчиненні вищезазначеного кримінального правопорушення в судовому засіданні доведена повністю і зібраних доказів достатньо для визнання її винною. Обставиною, що обтяжує покарання, суд визнав вчинення злочину щодо малолітньої дитини.

Таким чином, суд визнав жінку винною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 185, ч. 2 ст. 186 КК України та призначив їй покарання у вигляді 6 (шести) років позбавлення волі. Також, на підставі ч. 1 ст. 71 КК України суд приєднав невідбуту частину покарання у виді 6 місяців позбавлення волі й остаточно призначив покарання у вигляді 6 років 6 місяців позбавлення волі.

На даний час вирок не набрав законної сили, він може бути оскаржений протягом 30 днів до апеляційного суду.

 

Фото тематичне

За повідомленням пресслужби суду