flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд оштрафував військовослужбовця за перебування на території військової частини у стані алкогольного сп’яніння

25 січня 2021, 12:00

22 січня 2021 року суддя Соснівського районного суду м. Черкаси, розглянувши матеріали, які надійшли з військової частини, визнала громадянина К. винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 172-20 Кодексу України про адміністративні правопорушення (перебування військовослужбовця на території військової частини в нетверезому стані в умовах особливого періоду) та піддала його адміністративному стягненню у вигляді штрафу на користь держави у розмірі двохсот п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3655 гривень.

Довідково: Старший солдат К., призначений наказом командира військової частини від 18.01.2021 року до складу добового наряду військової частини, діючи всупереч інтересам служби, на порушення своїх статутних обов’язків, виконував службові обов’язки в стані алкогольного сп’яніння. Відповідно до копії виписки з амбулаторної карти КНП «Черкаський обласний наркологічний диспансер», солдату К. встановлено діагноз – алкогольне сп’яніння.

В судовому засіданні військовослужбовець вину у вчиненні вказаного адміністративного правопорушення визнав у повному обсязі.

Наразі постанова не набрала чинності, вона може бути оскаржена протягом 10 днів до апеляційного суду.

 

За повідомленням пресслужби суду