flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд засудив зловмисника, який «замінував» корабель у Черкасах

29 січня 2021, 15:00

29 січня 2020 року Соснівський районний суд міста Черкаси визнав винним 23-річного чоловіка у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками) та призначив йому покарання у вигляді двох років позбавлення волі.

Подія трапилася на початку жовтня 2020 року. О 08 годині 22 хвилині оператор служби «102» отримав повідомлення про мінування бортового корабля в м. Черкаси. За результатами перевірки інформація щодо замінювання не підтвердилась, та в ході проведення відповідних заходів, не встановлено вибухові пристрої або будь-які вибухові речовини.

Молодий черкащанин, який повідомив завідомо неправдиву інформацію про мінування корабля, в судовому засіданні свою вину визнав повністю. Також, обвинувачений зазначив, що мінувати корабель не планував, навіщо зателефонував до поліції, пояснити не зміг. Просив суд суворо не карати та врахувати його щире каяття.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 259 КК України та призначив покарання у вигляді двох років позбавлення волі.

Додамо, що на підставі статті 75 КК України суд звільнив обвинуваченого від відбування покарання з випробуванням на 1 (один) рік, зобов'язавши  у відповідності до статті 76 КК України періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

На даний час вирок не набрав законної сили, він може бути оскаржений протягом 30 днів до апеляційного суду.

 

За повідомлення пресслужби