flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав покарання чоловіку, який пограбував таксиста

16 лютого 2021, 16:00

12 лютого 2021 року Соснівський районний суд міста Черкаси виніс рішення відносно 24-річного чоловіка, якого обвинувачено у відкритому викраденні чужого майна (грабіж), вчиненому повторно (частина 2 стаття 186 Кримінального кодексу України).

За матеріалами справи, 9 грудня 2019 року раніше судимий громадянин М. вийшов з автомобіля таксі, не розрахувавшись, у зв’язку з чим водій таксі також вийшов. Після цього обвинувачений штовхнув таксиста та шляхом ривка відкрито заволодів двома мобільними телефонами. Ігноруючи викрики потерпілого з проханням зупинитись та повернути викрадене майно, обвинувачений почав тікати та з місця скоєння кримінального правопорушення зник в невідомому напрямку. Таким чином, зловмисник заподіяв потерпілому матеріальну шкоду на загальну суму 10 920 гривень.

Наступного дня місцезнаходження обвинуваченого було встановлено та, починаючи з 10.12.2020 року, його було взято під варту.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому правопорушення визнав. В скоєному щиро розкаявся та просив суд при призначенні покарання врахувати, що має на утриманні малолітню дитину і частково відшкодував потерпілому завдану шкоду.

Суд кваліфікував дії громадянина М. за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України, як відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинене повторно. При призначенні покарання суд врахував ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, визнання вини, часткове відшкодування завданих збитків, що істотно знижує ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, з урахуванням особи обвинуваченого, який на обліку лікаря нарколога та психіатра не перебуває, має на утриманні малолітню дитину.

Таким чином, суд визнав громадянина М. винним у вчиненні кримінального правопорушення та призначив покарання за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України, із застосуванням статті 69 Кримінального кодексу України, у вигляді одного року п’яти місяців позбавлення волі. Також, вирішено стягнути з обвинуваченого на користь держави витрати за проведення експертизи в розмірі 628 гривень 04 копійки.

На даний час вирок не набрав законної сили, він може бути оскаржений протягом 30 днів до апеляційного суду.

 

Фото тематичне

 

За повідомленням пресслужби суду