flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Києві проходить XVIІІ черговий з'їзд суддів України

10 березня 2021, 16:40

Цими днями у Києві розпочав роботу ХVІІІ черговий з’їзд суддів України, який проходить у конгрес-холі "Президент Готелю". Цьогорічний з’їзд триватиме з 9 по 11 березня 2021 року.

Участь у ХVІІІ з’їзді суддів України взяв суддя-спікер Соснівського районного суду міста Черкаси Пересунько Ярослав Володимирович.

З’їзд суддів України – одна із найважливіших подій для органів та установ системи правосуддя, до якої сьогодні прикута увага усієї юридичної спільноти. Протягом трьох днів роботи делегати мають призначити суддю Конституційного Суду, обрати чотирьох членів Вищої ради правосуддя та новий склад Ради суддів України.

На даний час вже обрано чотирьох членів Вищої ради правосуддя. Кожен з них склав присягу члена ВРП.

Також, на заході планується заслухати звіт Ради суддів України про виконання завдань органів суддівського самоврядування щодо забезпечення незалежності судів і суддів, стан організаційного та фінансового забезпечення діяльності судів та інформацію т.в.о. Голови Державної судової адміністрації України про її діяльність, зокрема організаційне, фінансове та матеріально-технічне забезпечення діяльності органів судової влади.

 

За повідомленням пресслужби суду