flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд не повірив поясненням молодого чоловіка, який намагався довести, що не перебував за кермом авто на час зупинки патрульною поліцією

22 квітня 2021, 10:00

7 квітня 2021 року Шостий апеляційний адміністративний суд залишив без змін рішення Соснівського районного суду м. Черкас від 17 листопада 2020 року в адміністративній справі щодо оскарження постанови у справі про адміністративне правопорушення.

Подія трапилася у липні 2020 року. Тоді, близько пів першої ночі, працівниками патрульної поліції було зупинено автомобіль «BMW» з непрацюючими задніми габаритними вогнями. Проте, підійшовши до автомобіля, працівники патрульної поліції не виявили нікого на водійському місці.

У салоні автомобіля перебувало дві особи: молода дівчина на передньому пасажирському кріслі та чоловік на задньому сидінні позаду місця водія. Жодна з осіб не визнавала себе водієм.

Під час спілкування з поліцейськими громадянин Г. пред’явив своє водійське посвідчення, проте визнавати себе водієм автомобіля та надати свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу відмовлявся. Водночас, з пояснень дівчини працівниками патрульної поліції було встановлено, що за кермом транспортного засобу перебував саме її знайомий.

Інспектором поліції було винесено постанову, якою на громадянина Г. накладено стягнення у виді штрафу в розмірі 425 грн. Чоловік звернувся до Соснівського районного суду м. Черкаси з адміністративним позовом про скасування постанови.

Суд дослідив надані поліцією докази, а також врахував суперечливі й непослідовні пояснення позивача, та дійшов однозначного висновку про те, що саме чоловік керував автомобілем.

Таким чином, суд відмовив у задоволенні адміністративного позову громадянина Г. до інспектора Управління патрульної поліції в Черкаській області про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення.

 

За повідомленням пресслужби суду