flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав покарання водію, який збив на смерть бабусю та травмував її онука

31 травня 2021, 15:55

Визнати винним місцевого жителя у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого та заподіяло тяжке тілесне ушкодження, та призначити йому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки, – такий вирок 27 травня 2021 року ухвалив Соснівський районний суд міста Черкаси за результатами розгляду кримінальної справи.

До того ж, обвинувачений має сплатити понад мільйон гривень матеріальної та моральної шкоди потерпілій стороні.

Подія трапилася в грудні 2020 року. 59-річний водій, рухаючись по проїзній частині вул. Сумгаїтська в Черкасах, на нерегульованому пішохідному переході наїхав на жінку похилого віку, яка переводила за руку через дорогу малолітню дитину – свого онука.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди бабуся померла на місці події, а її онук отримав тяжкі тілесні ушкодження.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю, щиро розкаявся у вчиненому, підтвердив обставини вчинення ним кримінального правопорушення.

Рішення суду – визнати чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 286 Кримінального кодексу України та призначити покарання у вигляді 5 (п’яти) років позбавлення  волі з  позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки.

На підставі статті 75 КК України суд звільнив чоловіка від відбування основного покарання, якщо він протягом 3 (трьох) років не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього  обов’язки.

Вирок не набрав законної сили, він може бути оскаржений протягом 30 діб до  Черкаського апеляційного суду.

 

За повідомленням пресслужби суду