flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація про хід розгляду резонансної справи щодо замовлення на вбивство колишнього заступника міського голови Черкас

22 червня 2021, 18:00
Оскільки судовий розгляд даної кримінальної справи становить суспільний інтерес, Соснівський районний суд м. Черкаси повідомляє, що 22 червня 2021 року мало відбутися підготовче судове засідання за обвинуваченням колишнього депутата міської ради у закінченому замаху на організацію умисного вбивства, вчиненого з особливою жорстокістю (ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 27, п. 4, 11 ч. 2 ст. 115 КК України), яке розглядається судом колегіально.
 
Адвокатом обвинуваченого надіслано до суду клопотання про відкладення судового розгляду. Таким чином, підготовче судове засідання не відбулося, розгляд справи відкладено на 16.07.2021 року на 11:30 год.
 
Під час підготовчого засідання потерпілий повідомив, що не отримує судові повістки. Після надання секретарем підтвердження направлення судових повісток на вказану в обвинувальному акті адресу потерпілого, останній зазначив, що за вказаною адресою він не проживає. Головуючий у справі роз’яснив йому право повідомити суд адресу листування, від чого потерпілий відмовився. Також судом було роз’яснено потерпілому право отримувати інформацію щодо призначення справи до розгляду на вебпорталі Судова влада України в розділі «Стан розгляду справ».
 
Інформуємо, що на даний час з Офісу Генеральної прокуратури України до суду спрямовано обвинувальний акт, інші матеріали кримінального провадження до суду не надходили, у зв’язку з чим суд позбавлений можливості надати такі матеріали учасникам справи на ознайомлення.
 
Згідно статті 290 КПК України орган досудового розслідування відкриває матеріали учасникам кримінального провадження, про що повідомляє їх та роз’яснює право на ознайомлення з ними.
 
Наголошуємо на неприпустимості розповсюдження недостовірної інформації та викривлення фактів щодо справ, які розглядаються Соснівським районним судом м. Черкаси та закликаємо учасників справи дотримуватись основних стандартів подачі інформації та перевіряти її достовірність.
 
Про подальший хід розгляду справи буде повідомлено на сайті Соснівського районного суду м. Черкаси офіційного вебпорталу «Судова влада України».
За повідомленням пресслужби суду