flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер взяв участь в робочій зустрічі, присвяченій протидії домашньому насильству

07 жовтня 2021, 15:00
Суддя-спікер Соснівського районного суду м. Черкас Пересунько Ярослав Володимирович взяв участь у семінарі-робочій зустрічі «Розробка Плану спільних дій з розбудови місцевої системи запобігання та протидії домашньому насильству та гендерно зумовленому насильству», який відбувся 6 жовтня 2021 року у місті Черкаси за сприяння та підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA).
У семінарі активну участь також взяли представники Черкаського районного управління поліції, Черкаського міського центру соціальних служб, Департаменту соціальної політики та Департаменту охорони здоров’я Черкаської міської ради, Служби у справах дітей Черкаської міської ради.
Обговорювались результати оцінки системи запобігання та протидії домашньому насильству і гендерно зумовленому насильству у нашому місті, проблеми запобігання та профілактики домашнього насильства, захисту і підтримки постраждалих осіб, притягнення кривдника до відповідальності та зміни його поведінки.
Під час семінару суддя-спікер повідомив присутніх, що за 2020 рік суддями Соснівського районного суду м. Черкас розглянуто 249 справ за ст. 173-2 КУпАП (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) відносно 249 осіб, внаслідок чого накладено 204 адміністративні стягнення у виді штрафу, 1 – у виді громадських робіт та закрито 44 справи, 5 адмін.матеріалів повернуто до правоохоронних органів на дооформлення. Крім того, суддями суду було розглянуто 3 цивільні справи про видачу обмежувальних приписів, з яких одну заяву задоволено, а в задоволенні двох інших – відмовлено. У 2021 році розглянуто 193 справи за ст. 173-2 КУпАП, внаслідок чого на кривдників накладено 157 адміністративних стягнень у виді штрафу, 1 – у виді громадських робіт та закрито 35 справ, 11 адмін.матеріалів повернуто до правоохоронних органів на дооформлення; розглянуто 3 заяви про видачу обмежувальних приписів, з яких дві – задоволено та одну – залишено без розгляду.
За результатами семінару учасники обговорили деякі проблемні питання і прогалини, а також склали робочий проект Плану спільних дій суб’єктів, залучених до проблем запобігання та протидії домашньому насильству та гендерно зумовленому насильству, який має бути доопрацьовано та затверджено найближчим часом за участі залучених до робочої групи осіб.
 
 
За повідомленням пресслужби суду