flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Привітання з Днем працівників суду

15 грудня 2021, 08:30

Шановні колеги!

Сердечно вітаємо вас із професійним святом – Днем працівників суду!

Наша місія – почесна, хоч і нелегка. Проте, ми віримо, що професіоналізм та самовіддана праця служителів Феміди – це запорука ефективності та стабільності усієї судової системи, довіри громадян до влади, суспільної злагоди. 

З нагоди професійного свята прийміть найщиріші привітання й побажання добра, міцного здоров'я, добробуту, енергії та наснаги.

Дякуємо за сумлінну працю та завзяття до роботи. Адже від наших з вами зусиль залежить процвітання судової гілки влади.

Нехай удача та професійні успіхи будуть вашими постійними супутниками у житті!

 

 

Довідково.

15 грудня щорічно відзначається професійне свято працівників суду України. Свято встановлено 8 грудня 2000 року Указом Президента України, «…ураховуючи роль судів у забезпеченні захисту прав і свобод людини і громадянина, в утвердженні принципу верховенства права та розвитку і зміцненні України як демократичної, правової держави…».

День святкування був обраний на честь створення на честь створення Генерального суду в Українській Народній Республіці в 15 грудня 1917 року. Таким чином, в Україні була створена власна судова система і велася робота, спрямована на забезпечення затвердження судової влади. 

На сьогодні судову систему України складають: Конституційний Суд, суди загальної юрисдикції, арбітражних судів. До системи судів загальної юрисдикції входять: місцеві, апеляційні та вищі спеціалізовані суди. Вищим судовим органом в системі судів загальної юрисдикції є Верховний Суд України.