flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Соснівському районному суді м. Черкаси проведено моніторинг судового засідання за зверненням громадянина

20 січня 2022, 10:00

На підставі звернення громадянина С., та з метою забезпечення додержання права людини в частині належного судового розгляду, регіональним представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Черкаській області Юлією Черватюк проведено спостереження за судовим процесом у цивільній справі щодо продовження строку дії рішення про визнання особи недієздатною, яка розглядається в Соснівському районному суді м.Черкаси.

Згідно із частиною 2 статті 55 Конституції України, кожен має право звернутися за захистом своїх прав до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Спостереження судових засідань здійснювалось відкрито, про що поінформовано головуючу суддю.

Жодних перешкод з боку суду або інших учасників процесу при реалізації права брати участь у відкритому судовому засіданні не виявлено.

Під час судового засідання головуючою суддею в справі роз’яснено права та обов’язки учасників цивільного процесу в окремому провадженні: право заявляти відвід суду; заслухано думку учасників процесу (в т.ч й заявника) в усіх випадках, передбачених цивільним процесуальним законодавством.

Випадків нетактовної та неетичної поведінки не встановлено.

Під час присутності в Соснівському районному суді м.Черкаси, процесуальних порушень прав особи, яка звернулась із зверненням до Уповноваженого, не встановлено.

 

За інформацією : https://www.ombudsman.gov.ua/news_details/na-cherkashchini-provedeno-monitoring-sudovogo-zasidannya-za-zvernennyam-gromadyanina