flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Соснівський районний суд міста Черкаси нагадує присяжним про необхідність подання декларації

27 січня 2022, 15:00

Шановні присяжні!

      Соснівський районний суд м. Черкаси звертає вашу увагу на необхідність подання до 1 квітня 2022 року електронної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2021 рік.

      Відповідно до частини першої статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» (далі – Закон) від 14.10.2014 року №1700-VII особи, зазначені у пункті 1, підпунктах "а" і "в" пункту 2 частини першої статті 3 цього Закону, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному вебсайті Національного агентства з питань запобігання корупції (далі – НАЗК) декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

      Підпункт "ґ" пункту 1 частини першої статті 3 Закону визначає присяжних як суб'єктів декларування, виключно під час виконання ними обов’язків у суді.

      Визначені статтею 45 Закону вимоги щодо подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування поширюються на присяжних відповідно до набутого статусу суб'єкта декларування без будь-якого додаткового обумовлення.

      Таким чином, особи, які включені до списку присяжних та протягом року не були залучені для участі у здійсненні правосуддя судом, не є суб'єктами декларування, а тому, не зобов'язані подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

      Також частиною 2 статті 45 Закону передбачено, що особи, які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, зобов’язані подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за період, не охоплений раніше поданими деклараціями.

      Тому присяжні, які увільнені від виконання обов’язків присяжного в 2021 році, також зобов’язані подати електронну декларацію.

      Повідомляємо, що декларація подається шляхом заповнення на офіційному вебсайті НАЗК (https://nazk.gov.ua/) особисто та за допомогою застосування персонального електронного цифрового підпису.

      Звертаємо увагу на те, що порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність. 

 

За повідомленням пресслужби суду