flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спростування недостовірної інформації

20 травня 2022, 13:10

Соснівський районний суд міста Черкаси спростовує недостовірну інформацію, поширену інтернет - виданням «Суспільне Черкаси»

Виданням «Суспільне Черкаси» 20 травня 2022року було поширено недостовірну інформацію стосовно конкретного кримінального провадження під заголовком « Не з’явився «таємний свідок- засідання у справі загиблого у ДТП черкаського директора перенесли»

Вказана інформація висвітлено однобоко, спотворює дійсність, викривлює факти і не в повній мірі відображає всі обставини про розгляд кримінального провадження.

В оприлюдненій інформації зазначено, що судові засідання з початку року по даній справі не проводились. Однак це не відповідає дійсності оскільки  10.02.2022,  17.02.2022, 06.04.2022, 27.04.2022, 20.05.2022 були проведені судові засідання, які відкладалися за клопотанням учасників провадження. Судові засідання призначаються регулярно, з урахуванням значного навантаження, жодного разу судові засідання не відкладалися без поважних причин. Фактів навмисного затягування розгляду справи судом не було.

У даній інформації зазначено, що суд відклав судове засідання на невизначений термін, дана інформація є недостовірною, адже в судовому засіданні учасникам процесу було повідомлено наступну дату судового засідання а саме 27.05.2022

Прес-служба Соснівського районного суду вважає за необхідне довести до громадськості інформацію, яка повно, всебічно та об’єктивно відобразить суть  розгляду кримінальної провадження.

Наголошуємо на неприпустимості розповсюдження недостовірної інформації  та викривлення фактів щодо справ, які розглядаються Соснівським районним судом м. Черкаси та закликаємо учасників справи дотримуватися основних стандартів подачі інформації та перевіряти її достовірність

Про подальший хід розгляду провадження повідомлено на сайті Соснівського районного суду м. Черкаси офіційного вебпорталу «Судова влада України».