flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Всеукраїнський тиждень права в 2014 році буде проведено з 08 по 13 грудня.

25 листопада 2014, 14:05

Всеукраїнський тиждень права  в 2014 році буде проведено з 08 по 13 грудня.

 

            Дотримання прав і свобод особи стало одним з найважливіших пріоритетних принципів незалежної української держави.

            21 травня 2008 року Координаційна рада молодих юристів України при Міністерстві юстиції України – дорадчий орган Міністерства юстиції України – ініціювала загальноукраїнський форум «Тиждень права» як національну правову традицію.

            Всеукраїнський тиждень права затверджений Указом Президента України «Про Всеукраїнський тиждень права» № 1149/2008 від 08 грудня 2008 року.

             Відповідно до зазначеного Указу, Всеукраїнський тиждень права проводиться в Україні щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається на згадку проголошення Генеральною асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

            Становлення громадянського суспільства і правової держави в Україні можливе за активної та дієвої участі українського правництва. Кожен правник особисто, кожна правнича державна чи приватна інституція здатна своїм практичним внеском сприяти цьому становленню, утвердженню поваги до права та довіри до правників як правової традиції в українському суспільстві. Слугуючи суспільству, правник водночас заслуговує авторитет і довіру юридичній професії, зміцнює повагу до права.

            В Україні професія юриста широко визнана, відзначається на рівні професійних свят (День юриста, День працівників суду, День адвоката, День працівників прокуратури, День нотаріуса та інші).