flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги виборців

01 вересня 2015, 13:18

                  ЦВК призначила початок виборчого процесу на місцевих виборах на 5 вересня.

            Комісія оголосила з 5 вересня 2015 року початок виборчого процесу чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2015 року, призначених згідно з пунктом 1 Постанови Верховної Ради України від 17 липня 2015 року № 645-VIII «Про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2015 році».

            Вибори не відбудуться до усіх рад окупованих Криму та Севастополя, міськ- та райрад Донецька та Луганська, облрад Донецької та Луганської областей, а також до низки міських, селищних і районних рад цих областей через окупацію та бойові дії.

            Нагадаємо, місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня 2015 р.

            Відповідно до статті 19 Закону України "Про Державний реєстр виборців" особа, яка набула права голосу, або особа, яка має право голосу, однак виявила, що вона не включена до Реєстру, може за власною ініціативою звернутися до органу ведення Реєстру за місцем свого проживання на території України щодо свого включення до Реєстру.

            Згідно вимог законодавства, уточнення   до списків виборців відділи ведення ДРВ    припинять вносити  з 20 жовтня 2015 р.

            Адміністративні справи щодо   уточнення списку виборців розглядає місцевий   суд як адміністративний за місцем знаходження відповідної комісії, і термін  вирішення даного питання - не пізніше ніж за два дні до дня голосування.

            В день голосування  зміни в списки виборців не вносяться.