flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звіт Ради суддів України про виконання завдань органів суддівського самоврядування

16 листопада 2015, 10:00

 Звіт Ради суддів України про виконання завдань органів суддівського самоврядування

12 листопада 2015 року Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко відзвітувала перед ХІІІ з'їздом суддів України.

У своєму звіті Голова Ради суддів України звернула увагу на те, що основні зусилля нинішньої Ради були спрямовані на виконання завдань, поставлених ХІІ з'їздом суддів України, що мали на меті підвищення ролі органів суддівського самоврядування.

Зокрема, розроблено із залученням суддів, науковців і громадськості, обговорено та в подальшому схвалено Стратегію розвитку судової влади України для зміцнення незалежності судів і суддів, відновлення довіри суспільства до судової влади. З метою оперативного реагування на факти втручання у здійснення правосуддя було прийнято ряд рішень щодо незалежності судів і суддів.  Вжито заходів, спрямованих на розвиток комунікації з представниками засобів масової інформації та громадськістю. Підготовлено та надіслано суб’єктам законодавчої ініціативи пропозиції про внесення змін до законів України, що стосуються судоустрою і судочинства, статусу суддів, забезпечення діяльності органів судової влади. Проведено низку моніторингів стану незалежності суддів, ефективності та доступності правосуддя.

Очільниця Ради суддів України відмітила, що саме суддівське самоврядування є однією з гарантій забезпечення самостійності судів і незалежності суддів, а функціонування органів суддівського самоврядування має сприяти створенню належного організаційного забезпечення діяльності, утвердженню незалежності суду, забезпеченню захисту суддів від втручання в їх діяльність, а також підвищувати рівень роботи з кадрами в системі судів.