flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники Консультативної Місії Європейського Союзу відвідали Соснівський районний суд м. Черкаси

26 листопада 2015, 11:57

 25 листопада 2015 року представники Консультативної Місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні (КМЄС в Україні) провели робочий візит до Соснівського районного суду.

Відбулася робоча зустріч в.о. голови Соснівського районного суду м. Черкаси  Петра Степановича Грабового з представниками КМЄС в Україні, зокрема, з фахівцем відділу регіонального співробітництва КМЄС Євою Спасовскі, радником зі стратегічних комунікацій КМЄС Тійтом Матсулевичем та асистентом відділу регіонального співробітництва КМСЄ  Володимиром Головатенком.

У ході зустрічі представники КМЄС в Україні  презентували Місію та її поточну діяльність, розповіли про свою роботу в Україні загалом та безпосередньо у сфері здійснення судочинства, наголосивши, що основна їхня робота полягає у консультуванні та підтримці планування і реалізації реформ в Україні. Також, робочий візит Місії розглядався як можливість дізнатись про загальний стан сектору цивільної безпеки у Черкаській області та визначити потенційні напрямки майбутнього співробітництва.

В свою чергу, Петро Степанович під час зустрічі висвітлив актуальні питання судової влади в Україні в цілому та Соснівського районного суду, зокрема, розповів про особливості роботи районного суду, постійне її вдосконалення шляхом підвищення професіоналізму та ефективності роботи суддів та працівників апарату, навантаження суддів та кількість справ, які розглядаються судом, та сприяння покращенню взаємодії між громадськістю та судом. Також в.о. голови суду Грабовий П.С. запросив представників Місії оглянути робочі кабінети загальної та кримінальної канцелярій Соснівського суду та зали судового засідання, тим самим надавши їм можливість ознайомитись  з робочим процесом у суді.

Результатом зустрічі стали визначення напрямків майбутнього співробітництва та подальшої взаємодії.