flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-секретар Соснівського районного суду м. Черкаси прийняла участь у навчанні з проведення брифінгів та інтерв’ю із ЗМІ

18 квітня 2016, 15:38

 

Прес-секретар Соснівського районного суду м. Черкаси прийняла участь у навчанні з проведення брифінгів та інтерв’ю із ЗМІ

 

Прес-секретарі судів та судді-спікери Черкаської області вчилися проводити брифінги і давати інтерв’ю ЗМІ на тренінгу, організованому БФ «Творчий центр ТЦК» в партнерстві з Апеляційним судом Черкаської області в межах реалізації проекту «До взаємної довіри через ефективну комунікацію судів та громадськості» за підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя».  Прес-секретар Соснівського районного суду м. Черкаси, Інна Попова прийняла участь у вищевказаному тренінгу. По закінченню тренінгу всі учасники отримали відповідні сертифікати.

Учасники під час тренінгу не тільки ближче познайомилися з діяльністю журналістських організацій та рухів, специфікою роботи журналістів, порівняли кодекси журналістської та суддівської етики, а й мали змогу самі провести брифінги і дати коментарі/інтерв’ю. Медіаексперт ГО «Телекритика», заступник шеф-редактора Світлана Остапа розповіла представникам судів про важливість журналістської праці, наголосивши на важливості неупередженої роботи як журналістів, так і суддів. «Чесна і неупереджена робота як журналістів, так і суддів допоможе швидше подолати в Україні корупцію та побудувати демократичну державу. Суддям треба ставати більш відкритими. Наразі тільки в одній з 10 новин про судові справи можна побачити коментар судді», – сказала вона.

Учасники тренінгу також мали змогу поспілкуватися з головою Донецького інституту інформації , журналістом Олексієм Мацукою.

Радник з юридичних питань та громадянського суспільства Олена Задорожна(Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя») зазначила, що в рамках проекту «До взаємної довіри через ефективні комунікації суддів та громадськості» «Творчий центр ТЦК» провів уже четвертий завершальний тренінг для прес-секретарів та суддів-спікерів. «Їм вдавалося досить успішно збирати аудиторію з представників судів Черкаської області. Цей захід є одним з тих, який проект «Справедливе правосуддя» впроваджує для підвищення довіри суспільства до судової системи України. Схожі проекти були також підтримані в Одесі і в Сумах, і вони так само були досить успішні. У квітні-травні “Творчий центр ТЦК” ще проведе прес-тур для журналістів Черкаської області по судах Черкащини, а також завершальний захід. Ми надзвичайно вдячні організаторам, тренерам і учасникам, і сподіваємося, що це буде добрий внесок в підвищення довіри суспільства до судової влади», – зазначила вона.