flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся круглий стіл в рамках Проекту USAID «Справедливе правосуддя»

16 травня 2016, 12:44

13 травня 2016 року в м. Черкаси відбувся круглий стіл у межах Проекту USAID «Справедливе правосуддя» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) за участю працівників апаратів судів Черкаської області, представників ОГС, місцевих ЗМІ, працівників публічних бібліотек.

Протягом березня 2015 – травня 2016 року благодійний фонд «Творчий центр ТЦК» у партнерстві з Апеляційним судом Черкаської області в рамках Проекту USAID «Справедливе правосуддя» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) впроваджував проект «До взаємної довіри через ефективну комунікацію судів та громадськості».

Під час круглого столу обговорювались здобутки проекту «До взаємної довіри через ефективну комунікацію судів та громадськості» і перспективи подальшої роботи в напрямку взаємодії судів та ЗМІ, учасники поділились своїми враженнями від участі у даному проекті та досвідом втілення здобутих під час тренінгів знань.

Виконавчий директор БФ «Творчий центр ТЦК»Володимир Купрій наголосив на тому, що основне завдання судової влади полягає в забезпеченні ефективного захисту прав і свобод громадян, тому украй важливо налагодити дієвий механізм взаємодії судів із суспільством. А засоби масової інформації якраз і стають зв’язною ланкою у цьому діалозі. Крім того, наразі дуже важливо, щоб суди та ЗМІ не просто усвідомлювали необхідність співпраці, але й чітко розуміли особливості роботи один одного.

Наприкінці заходу учасники висловили свої побажання та пропозиції щодо подальшої взаємодії судів зі ЗМІ та громадськістю.