flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спростування Інформації

04 жовтня 2017, 16:33

Спростування

 

У зв’язку із суспільним резонансом щодо розгляду Соснівським районним судом м.Черкаси справи про поділ майна подружжя, зокрема й домашньої тварини, прес-служба суду повідомляє наступне.

У провадженні Соснівського районного суду м.Черкаси перебувала цивільна справа про поділ майна подружжя, предметом якої булай домашня тварина - собака породи йоркширський тер’єр.

Оскільки сторони не досягли компромісу щодо виділення домашньої тварини у власність одному з них із присудженням грошової компенсації іншому, суд у рішенні від 17 травня 2017 року (www.reyestr.court.gov.ua/Review/66662598)залишив тварину у спільному користуванні сторін, визнавши за кожним із них право власності на 1/2  ідеальнуїї частку.

Під час вирішення спору сторони не надали належних та допустимих доказів щодо дійсної вартості домашньої тварини, як і не вчиняли дій щодо попереднього внесення грошової компенсації на депозитний рахунок суду, тому суд визначив ідеальні частки сторін у праві власності на спірне майно на засадах їх рівності та залишив домашню тварину у їх спільній власності.

Таким чином, висвітлення у ряді ЗМІ відомостей про те, що «суд розділив собаку навпіл», не відповідає дійсності.

Вочевидь, таке рішення влаштувало позивача та відповідача, оскільки жоден з них його не оскаржив і воно набрало законної сили ще 30 травня 2017 року.

Під час виконання цього рішеннясторони можуть домовитись про порядок користування домашньою твариною в конкретні дні та години протягом тижня, або ж встановити дійсну вартістьспірного майна на підставі висновку спеціаліста чи експерта та звернутись до суду з новим позовом про припинення права власності на належну іншому співвласнику 1/2 ідеальну частку такого майна, із визнанням права власності на собаку та виплатою компенсації вартості цієї частини.

 

Прес-служба суду.