flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено вбивцю Черкаських підприємців

30 серпня 2013, 12:28

В провадженні Соснівського районного суду м. Черкаси перебувала кримінальна справа про обвинувачення гр.. М .. у вчиненні злочину передбаченого ст. 93 п.п. «а», «г», «е», «з», «и» КК України ( в редакції 1960 року) та ч.1 ст. 263, ч.1 ст.309 КК України, а саме скоїв три  замовних вбивства в період з 1996 року по 2001 рік осіб які займалися підприємницькою діяльністю, при цьому вчиняючи одне із чергових замовних вбивств, потерпілий намагався уникнути вчинення проти нього злочину, шляхом схову у гурті неповнолітніх дітей, але останньому цього зробити не вдалося так як отримав поранення від яких наступила смерть, при цьому отримала також смертельні поранення  і неповнолітня дівчина за яку намагався сховатися потерпілий. 

Підсудний крім, замовних вбивств, носив при собі наркотичну речовину та зброю яку зберігав за місцем свого проживання та свого приятеля. Підсудний володів арсеналом зброї: а саме мав пістолети різних марок,  обрізи - гладко ствольний та нарізний з набоями до них, різного калібру патрони до вогнепальної зброї, а також мав сумішеву вибухову речовину на основі тротилу та нітрату амонію, пластичну вибухову речовину, вибухову речовину метальної дії, відрізок металевої труби споряджений бризантною вибуховою речовиною, бойові електродетонатори, капсуля – детонатори, шнури, механічний таймер та елементи живлення.

Вироком колегії суддів від 22 серпня 2013 року підсудній гр..М.. визнаний винним у вчиненні даних злочинів та призначено покарання у вигляді довічного ув’язнення з конфіскацією особистого майна.