flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Незалежні суди та вільні ЗМІ: розширення можливостей співпраці

27 червня 2018, 10:30

Актуальним питанням сучасної  стратегії розвитку судової влади в Україні є   вдосконалення комунікації судової гілки влади з засобами масової інформації.

       26 червня 2018 року   прес-секретар суду  Попова І.П. прийняла участь у регіональному форумі «Незалежні суди та вільні ЗМІ: розширення можливостей співпраці» в режимі відеоконференцзв’язку з   загальнонаціональним форумом, який проходив у Конференц-залі Merkure  в  м. Києві.

      Другий загальнонаціональний форум організовано Вищою радою правосуддя спільно з  Верховним Судом, Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Радою суддів України, Державною судовою адміністрацією України за підтримки Канадсько-українського Проекту підтримки судової реформи та генерального інформаційного партнерства Юридичної газети та агентства «Інтерфакс-Україна».

     Також в організації  загальнонаціонального форуму прийняли участь:  Національна школа суддів  України, Центр демократії та верховенства права, ГО  «Детектор медіа», Інститут масової інформації, Національна спілка  журналістів України.

    Регіональний форум, у роботі якого приймали участь судді-спікери, прес-секретарі та інші працівники місцевих судів Черкаської області, проходив на базі апеляційного суду Черкаської області за підтримки Територіального управління Державної судової  адміністрації України у Черкаській області.

    Під час  проведення  даного заходу представники  судової  влади, іноземні експерти, журналісти та редактори провідних ЗМІ обмінялися враженнями, думками, ідеями про те, як комунікацію між судами та медіа зробити більш дієвою, ефективною та досконалою.

    Учасники форуму мали можливість ознайомитися із вітчизняним та зарубіжним досвідом налагодження зв’язків між   судовими установами та засобами масової інформації, зацікавленими у висвітленні правової тематики;  висловитись щодо проблемних питань, які виникають під час співпраці, та обговорити  шляхи їх вирішення.

    Усі запрошені  під час заключної дискусії висловили свої пропозиції щодо подальшого вдосконалення інформаційної   взаємодії судів та журналістів.